معرفی همایش کتاب سال حوزه
مرکز مدیریت حوزههای علمیه، با هدف رشد و گسترش حدود و ثغور دانش در حوزه دین و نظام اسلامی، شناسایی پژوهشهای برتر حوزوی و قدردانی از پدیدآوران آنها، «دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه» را از سال 1378 در معاونت پژوهش حوزههای علمیه راهاندازی کرد. این دبیرخانه، میکوشد برترین آثار مکتوب فضلا و علماي حوزوي داخل و خارج كشور در قالب کتاب، پایاننامه سطح چهار و مقالات علمیپژوهشی را شناسایی، تشویق و معرفی کند.حاصل تلاش بیستساله این دبیرخانه، برگزاری بیست دوره همایش کتاب سال حوزه بوده که در آن، بخشی از برترین آثار قلمی حوزویان انتخاب و در دیدرس جامعه علمی قرار داده شده است. این همایش علمی، در دو دوره نخست، با نام «همایش کتب برگزیده حوزه» برگزار شد؛ اما از دوره سوم تا کنون، به «همایش کتاب سال حوزه» تغییر نام یافت.
کتاب سال حوزه، در این بیست سال، کوشیده است با دریافت هزاران اثر نگارشی حوزویان و سنجش آنها به دست داوران علمی، برترینها را گزینش و از آنها تقدیر کند. عمر بیستساله کتاب سال حوزه در ارزیابی و سنجش آثار مکتوب حوزوی، همچنانکه نویدبخش رشد کمی و کیفی این آثار است؛ اما راههای ناگشوده بسیاری را نیز در این عرصه نشان میدهد. به دیگر سخن، این همایش علمی، آیینه تمامنمایی از آثار نوشتاری حوزویان است که با نگاه در آن، میتوان فراز و فرود بیستساله کتاب حوزه را به خوبی مشاهده کرد.
توفیقات بیستساله کتاب سال حوزه، افزون بر تألیفات و تحقیقات علمی پدیدآوران و نویسندگان حوزوی، وامدار برنامهریزی و تصمیمگیریهای خُرد و کلانی بوده که در شورای سیاستگذاری و شورای علمی اخذ و با ارزیابیهای عالمانه کارشناسان و هیئتهای داوری و تلاشهای خالصانه عوامل اجرایی دبیرخانه عملیاتی شده است. این زنجیره به هم پیوسته و البته همافزا، هماره ضامن بقا و استمرار این همایش علمی در این بیست دوره بوده است.
|